Păpuși

Marriolle

Limbajul păpușilor este versatil, bogat în simboluri și metafore cognitive, având capacitatea de a sparge bariere și modifica tipare. Păpușile sunt speciale pentru că sunt obiecte fizice, tridimensionale, tactile, iar materialitatea lor este una dintre caracteristicile de bază ale prezenței lor pe scenă, pe ecran sau în afara lor.

Păpușile sunt credibile și constituie un mediu imersiv potrivit pentru educație, pentru comunicare, terapie, fiind universal apreciate atât de copii cât și de adulți.

Păpușabil. Este un cuvânt concept inventat de Marriolle. Da, da, ea consideră că întreg universul este păpușabil.  Cum? Este suficient un detaliu ce creează iluzia antropomorfică. Circuitele neuronale de detectare facială sunt foarte sensibile la ochi și obiecte în forma ochilor și gurii sau care conțin aceste elemente și activează sentimentul de conexiune, empatia, starea de bine, destinderea, pe scurt experiența pozitivă.

20210421_102051
Marriolle

Cele mai bune păpuși par la fel de reale pentru public ca un actor în carne și oase. Atributele, gesturile, expresiile faciale, mișcările lor – toate acestea aprind imaginația și suspendă neîncrederea.

Dacă vă puteți imagina un personaj, Marriolle îi poate da viață.